Na rekonstruisanom Trgu Republike u nedelju, 8. septembra manifestacija Pozorište na trgu - portal ka vekovima

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2019, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na rekonstruisanom Trgu Republike u nedelju, 8. septembra manifestacija "Pozorište na trgu - portal ka vekovima"

Nikad lepši Beograd

Na rekonstruisanom Trgu Republike u nedelju, 8. septembra, biće održana manifestacija "Pozorište na trgu - portal ka vekovima" u okviru koje će Narodno pozorište u Beogradu održati niz koncerata i predstava.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada, program, koji će biti besplatan, počeće u 11 sati i trajaće do ponoći, a od sadržaj će biti raznolik - od predstava za decu do opere i baleta.

Zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je jedan od razloga rekonstrukcije Trga da postane mesto za kulturne događaje, pozorišne predstave, koncerte i da je zbog toga, navodi, urađena posebna rasveta, kao i instalacije da bi takvi programi mogli da se održavaju.

Vesić je rekao da će Narodno pozorište biti prvo koje će imati jedan takav događaj na nedavno rekonstruisanom Trgu, dodajući da će to praktično moći da bude njihova treća scena.

- Želeli smo da pokažemo da je ovo sjajan prostor za takve manifetacije - kazao je Vesić i dodao da se uskoro očekuje raspisivanje konkursa za prostor na mestu zgrade Staklenca, što će, kaže, zaokružiti rekonstrukciju Trga.

U okviru manifestacije, predviđeno je da program započne u 11 sati promenadnim koncertom srpsko-japanskog prijateljstva na velikoj sceni Narodnog pozorišta, a u 12 sati kod Kultrunog centra Beograd uslediće program za decu - najlepše srpske bajke, kao i drugi sadržaji za najmlađe posetioce koji će trajati do 19 sati.

Centralni deo programa počeće u 20 časova projekcijom istorijskih fotografija na zgradi Narodnog pozorišta, a odmah potom biće održan gala koncert opere Narodnog pozorišta ispred spomenika Knezu Mihailu.

Program se završava u ponoć, baletskom predstavom "Ko to tamo peva".

Najavljeno je i da će Narodno pozorište biti otvoreno za obilazak posetilaca od 12 sati pa do uveče.

Na konferenciji za medije govorili su i upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić i predstavnici uprave pozorišta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Manifestacija 'Pozorište na trgu-portal ka vekovima' 8. septembra na Trgu Republike

Izvor: RTV Pink, 03.Sep.2019

Na rekonstruisanom Trgu Republike u nedelju, 8. septembra, biće održana manifestacija "Pozorište na trgu - portal ka vekovima" u okviru koje će Narodno pozorište u Beogradu održati niz koncerata i predstava.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.