Na proslavi slave lokalni funkcioner ranio drugog

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2012, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na proslavi slave lokalni funkcioner ranio drugog

Zamenik načelnika opštine Sokolac u RS u BiH Mirko Čolović noćas je, pucajući iz pištolja, lakše ranio sebe i novoimenovanog direktora Šumskog gazdinstva "Romanija" iz tog mesta Bojana Tošića.

Portparolka Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić izjavila je da je tom Centru noćas oko 2 stigla prijava iz MUP-a Kantona Sarajevo da su Čolović i Tošić primljeni u bolnicu Koševo u Sarajevu, zbog povreda nanetih vatrenim oružjem.

"Prema ovlašćenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dežurnog tužioca, policija preduzima istražne radnje kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima je došlo do upotrebe vatrenog oružja. Prema prvim informacijama, incident se desio u jednoj porodičnoj kući na Sokocu kada je, najverovatnije, jedan od dvojice povređenih upotrebio oružje i tom prilikom povredio sebe i drugu osobu", navela je Tešićeva.

Prema dosadašnjim informacijama, u incidentu su učestvovali samo Čolović i Tošić, dodala je Tešićeva.

Prema saznanjima incident se desio u porodičnoj kući komandira policije na Sokocu Radovana Šarenca, na proslavi krsne slave Lazareva subota, na kojoj je Čolović izvadio pištolj, počeo njim da maše, a onda opalio ranivši sebe i Tošića.

Portparolka Kliničkog centra u Sarajevu Biljana Jandić potvrdila je novinarima da su iza ponoći u ovu bolnicu primljeni Čolović i Tošić, navodeći da je Čolović ranjen u potkolenicu i da je imao povrede šake, dok je Tošić ranjen u petu leve noge. Ona je navela da su posle ukazane pomoći otpušteni iz bolnice.

Čolović i Tošić su funkcioneri vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Pre par dana Bojan Tošić je imenovan za novog direktora Šumškog gazdinstva "Romanija Sokolac", pošto je sa te funkcije smenjen Rajko Bulajić, takođe funkcioner SNSD-a, zbog lošeg poslovanja i afera koje se dovode u vezu s radom ovog javnog preduzeća.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.