Izvor: Beta, 05.Jun.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Igmanu nadjena masovna grobnica ubijenih 1992. godine

Masovna grobnica u kojoj su nadjeni posmrtni ostaci, po svemu sudeći, bošnjačkih žrtava sa područja Donjih Hadžića koje su nestale 1992. godine otkrivena je na planini Igman, iznad Sarajeva.Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je masovna grobnica otkrivena na lokaciji Lokvice, u blizini Golog brda na Igmanu, posle dugotrajnih i višestrukih provera i stručno-tehničkih radnji preduzetih na osnovu naredbe Suda BiH.Na tom lokalitetu sU pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), MUP-a Kantona Sarajevo, Instituta za nestale osobe (INO BiH), ICMP-a u BiH, predstavnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), kao i lekar sudske medicine.Tokom procesa ekshumacije asistenciju pruža i Centar za uklanjanje mina BiH jer se lokalitet nalazi u blizini miniranog područja, navodi se u saopštenju.Grobnica je nadjena tokom intenzivne potrage i saslušavanja većeg broja svedoka, posle čega je usledilo pretraživanje dva kvadratna kilometra detektorima za metal. Posmrtni ostaci su na oko metar dubine.Posmrtni ostaci će biti predati na dalju sudsko-medicinku obradu, analizu i utvrdjivanje identiteta putem DNK uzorka.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Igmanu pronađena masovna grobnica ubijenih 1992. godine

Izvor: B92, 05.Jun.2019

Sarajevo -- Masovna grobnica sa posmrtnim ostacima, najverovatnije, bošnjačkih žrtava iz Donjih Hadžića, nestalih 1992. otkrivena je na planini Igman, iznad Sarajeva...Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je masovna grobnica otkrivena na lokaciji Lokvice, u blizini Golog brda na Igmanu, posle dugotrajnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.