NVO Crta pita gde su kamere za prepoznavanje lica i koliko koštaju

Izvor: Beta, 25.Sep.2019, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO 'Crta' pita gde su kamere za prepoznavanje lica i koliko koštaju

Aktivisti Nevladine organizacije "Crta" danas su na Trgu Republike u Beogradu sakupljali potpise gradjana u čije ime će Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije uputiti pitanja o lokacijama kamera za prepoznavanje lica."Crta" će zatražiti podatke o najavljenih 1.800 lokacija na kojima postoje ili će biti postavljene kamere za video-nadzor koje imaju softver za prepoznavanje lica i koliko su te kamere plaćene, rekla je za agenciju Beta Ivana Markulić iz ove organizacije.Dodala je da javnost ima pravo da zna i kojim se aktima reguliše svrha i način prikupljanja i obrade podataka o ličnosti kao i koje su predvidjene mere za sprečavanje zloupotreba.Ukoliko MUP ne odgovori, "Crta" je najavila da će zatražiti pomoć poverenika za informacije od javnog značaja.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

CRTA: Kamere koje prepoznaju lice pretnja po privatnost građana

Izvor: VOA, 25.Sep.2019

Nevladina organizacija CRTA počela je u sredu na beogradskom Trgu Republike prikupljanje potpisa građana, kako bi, kroz akciju "Gde nas sve nadziru", podnela zahtev za pristup informacijama od javnog značaja Ministarstvu unutrašnjih poslova sa pitanjem da li je građanima ugrožena privatnost uvođenjem...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.