Izvor: Blic, 14.Jan.2018, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUTRICIONISTI TVRDE Ova tri sastojka garantuju savršen doručak

Svi znamo da je doručak važan obrok, ali je malo onih koji vode računa o tome šta će pojesti. Mogućnosti da zdravo doručkujete veoma su razovrsne, ali ova tri sastojka doručak svakako treba da sadrži, tvrde nutricionisti.

1. Integralne žitarice: Vlaknaste materije su najbolji način da regulišete nivo šećera u krvi i snabdete organizam energijom. Integralne žitarice su posebno pogodne, jer sadrže dosta vlakana, a malo kalorija.

2. Voće ili povrće: Za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << optimalnu ishranu stručnjaci preporučuju tri porcije povrća i dve porcije voća dnevno. Ako počnete od ranog jutra, lakše ćete uneti količinu predviđenu za ceo dan.

3. Tečnosti: I ovde važi isto pravilo - što ranije počnete sa unošenjem tečnosti, to ćete do kraja dana lakše popiti preporučenu količinu od 1,5 litara. Uz doručak popijte čašu soka ili mleka, koje je bogato kalcijumom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.