NOVO OPASNO UPOZORENJE DIREKTORA RUSKE TAJNE SLUŽBE: Teroristi mogu da proizvode hemijsko i biološko oružje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2019, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVO OPASNO UPOZORENJE DIREKTORA RUSKE TAJNE SLUŽBE: Teroristi mogu da proizvode hemijsko i biološko oružje!

Međunarodni teroristi raspolažu svim mogućnostima da samostalno proizvode hemijsko i biološko oružje, ruske specijalne službe po tom pitanju imaju pouzdanu informaciju, izjavio je direktor ruske Federalne službe za bezbednost (FSB) Aleksandar Borotnikov.

Kako je precizirao, teroristi imaju i tehnologiju i materijale, ali i infrastrukturu za proizvodnju i hemijskog naoružanja i biotoksina. Takođe, teroristi znaju da prave i dronove kojima se ove supstance dopremaju do svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meta.

Borotnikov je upozorio i da teroristi više ne koriste samo udovice i žene terorista za sprovođenje napada, već i njihovu decu.

- Poznata nam je namera čelnika međunarodnih terorističkih organizacija da koriste decu terorista, koja se masovno vraćaju u zemlje iz kojih su potekli - ukazao je.

Stoga je neophodno konstantno voditi detaljnu istragu, kako bi se tačno znalo gde su i u kom trenutku teroristi u njihovim matičnim zemljama, zaključio je.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.