NOVINARKA PUCALA SEBI U GLAVU NA TELEVIZIJI UŽIVO: Gledaoci mislili da je u pitanju šala (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2023, 18:56

NOVINARKA PUCALA SEBI U GLAVU NA TELEVIZIJI UŽIVO: Gledaoci mislili da je u pitanju šala (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Nesvesni njenih stvarnih namera, publika ju je osam minuta ležerno posmatrala kako čita vesti.

Reporterka američke televizije pucala je sebi u glavu na televiziji uživo, a sada već ozloglašeno emitovanje zaprepastilo je publiku i dospelo na naslovnice širom sveta.

Novinarka je prvobitno radila na VKSLT-TV kao izveštač večernjih vesti, a kasnije je prešla da vodi jutarnju emisiju o problemima zajednice.

Uoči njenog samoubistva, ona za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koju se znalo da mrzi senzacionaliziranom u novinarstvu se dobrovoljno prijavila da napravi prilog o samoubistvu za tv stanicu, tokom istraživanja za šta je pitala policajca kako će neko postupiti da sebi oduzme život (šerif otkriva kakav bi pištolj i metke koristio ako se ikada nađe u toj situaciji).

Godinu dana pre nego što se ubila, odstranjen joj je desni jajnik, a doktori su joj savetovali da u naredne 2 do 3 godine zatrudni jer to kasnije neće biti moguće.

Da stvar bude još gora, ona se zaljubljuje u kolegu koji prema njoj nije osećao ništa.

Sa svojih 29 godina oan nije imala prijatelje, dečka, muža ili decu.

Njena prva ljubav stradala je u saobraćajnoj nesreći, a onda je imala još samo jednog dečka kojeg njen otac nije odobravao jer je bio Jevrej.

15. jul 1974. je počeo kao svaki drugi dan, sve dok ona (koja je bila primetno entuzijastičnija i veselija nego inače) nije izjavila, neposredno pre nego što je je trebalo da počne njena emisija, da mora prethodno da pročita vesti, zbunjujući kolege.

Nesvesni njenih stvarnih namera, publika ju je osam minuta ležerno posmatrala kako čita vesti, dok je pokrivala tri nacionalne priče.

Kada je došla do četvrte priče o pucnjavi u lokalnom restoranu, gde se pištolj zaglavio, što ju je navelo da slegne ramenima, nonšalantno se okrene ka kameri i izjavi:

- U skladu sa... VKSLT praksom predstavljanja najneposrednijih i najpotpunijih izveštaja o lokalnim vestima iz krvi i creva, TV 40 prvo predstavlja ono za šta se veruje da je televizija. U živim bojama, ekskluzivno izveštavanje o pokušaju samoubistva - rekla je.

Zatim je izvukla revolver koji je sakrila u torbi, stavila ga iza desnog uva i opalila, odmah se srušivši na sto, dok je tehnički direktor krenuo da brzo boji ekran u crno.

Mnogi gledaoci koji su bili svedoci emitovanja nastavili su da telefoniraju i policiji i samoj stanici, neki verujući da je to samo morbidna šala (nekoliko članova osoblja VKSLT-TV-a je čak ispričalo da su i oni u početku sumnjali u verodostojnost onoga što se dogodilo misleći da je u pitanju simulacija.

Nakon što je hitno odvezena u Memorijalnu bolnicu Sarasota, direktor vesti VKSLT-TV-a Majk Simons je otkrio da je ona ostavila za sobom i naknadnu vest koja opisuje svoj pokušaj samoubistva (u kojoj je tačno predvidjela da će biti odvedena u bolnicu Sarasota Memorial Hospital ) i samoubilačku poruku (u kojoj se oprostila od svojih saradnika i najmilijih, izražavajući i jezivo osećanje da želi da "svi" vide emisiju).

Njen unapred napisani scenario vesti poslat je drugim mrežama, od kojih ga je većina predstavila doslovno u izveštavanju o njenom pokušaju samoubistva.

Sutradan je proglašena mrtvom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.