NOVINARI PROTIV BOLSONARA: Najavljena tužba protiv brazilskog predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 00:33

NOVINARI PROTIV BOLSONARA: Najavljena tužba protiv brazilskog predsednika

Nakon konferencije za štampu u utorak, kongresmen Marčelo Freiko tvitnuo je da je podneo tužbu protiv Bolsonara

Brazilsko udruženje za štampu saopštilo je da će podneti tužbu Vrhovnom sudu u Brazilu protiv predsednika Žaira Bolsonara zbog eventualnog izlaganja predstavnika medija korona virusu, navodi se u saopštenju tog udruženja. Iz ove asocijacije, poznate kao ABI, Bolsonaro navodno nije poštovao distancu od novinara, pa je skinuo masku na televizijskoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za štampu u glavnom gradu Brazila, u utorak, gde je objavio da je pozitivan na Kovid-19, prenosi CNN.

Izjava ABI-ja optužuje Bolsonara za ugrožavanje života prisutnih novinara. Tri TV stanice - CNN Brazil, TV Rekord i TV Brazil - bile su prisutne na konferenciji za novinare. Novinar CNN Brazil, Leandro Magalaes biće testiran na virus i radiće od kuće dok ne postigne rezultat.

.

- Predsednik je prekršio članove 131 i 132 Krivičnog zakonika skidajući masku tokom intervjua u kome je objavio da ima korona virus - rekao je Freiko.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.