NOVINARI BRUTALNO UBIJENI! Masakr na zapadu zemlje, hitno se oglasio španski premijer

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 17:14

NOVINARI BRUTALNO UBIJENI! Masakr na zapadu zemlje, hitno se oglasio španski premijer

Pedro Sančez sve potvrdio

Dvoje španskih novinara koji su kidnapovani u ponedeljak u Burkini Faso su mrtvi, potvrdio je španski premijer.

Pedro Sančez je na svom Tviter profilu napisao da je "najgora vest potvrđena", nakon izveštaja da su novinari ubijeni nakon zasede na patrolu protiv krivolova.

- Saučešće porodici i prijateljima Davida Beriaina i Roberta Frailea, ubijenih u Burkini Faso. Odajemo im priznanje zbog svakodnevnog vođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hrabrog i suštinskog novinarstva u zonama sukoba - napisao je premijer.

Se confirma la peor de las noticias. Todo el cariño para los familiares y allegados de David Beriain y Roberto Fraile, asesinados en Burkina Faso. Y nuestro reconocimiento a quienes, como ellos, realizan a diario un periodismo valiente y esencial desde las zonas de conflicto.

— Pedro Sánchez (@sanchezcastejon) April 27, 2021

Španski ministar spoljnih poslova Aranča Gonzalez Laja rekao je novinarima ranije u utorak da je, iako su informacije koje su stizale iz zemlje u zapadnoj Africi "zbunjujuće", sve ukazivalo na to da su dva tela pronađena u tom području bila tela nestalih novinara.

Bili su u oblasti Pama, snimajući dokumentarni film o krivolovu u tom regionu, zajedno sa jednim irskim državljaninom, rekao je Gonzales Laja.

Prema Gonzalesu, ovo područje je opasno, u njemu deluju terorističke grupe, krivolovci, banditi i džihadisti.

Novinari su bili u sklopu patrole od oko 40 trupa usmerenih za suzbijanje krivolova, koje su napale naoružane osobe.

U napadima džihadističkih grupa, iza kojih stoji i Islamska država, ubijeno je na hiljade ljudi u zemlji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.