NOVI USPEH RUSKIH NAUČNIKA: Registrovan prvi test za otkrivanje britanskog soja korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2021, 13:43

NOVI USPEH RUSKIH NAUČNIKA: Registrovan prvi test za otkrivanje "britanskog soja" korone

Tokom testiranja pokazana visoka efikasnost i pouzdanost rezultata

Ruska služba za nadzor u sferu zdravstva "Roszdravnadzor" registrovala je prvi u Rusiji test za otkrivanje mutacija, karakterističnih za "britanski soj" kovida-19, saopštila je rukovodilac službe Ala Samojlova.

Po njenim rečima, test koji su napravili Nacionalni istraživački centar za akušerstvo, ginekologiju i perinatologiju "Kulikova" zajedno sa kompanijom koje se bavi DNK tehnologijama, tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << testiranja je pokazao visoku efikasnost i pouzdanost rezultata.

Izrada i izlazak na tržište prvog ruskog testa za otkrivanje "britanskog soja" virusa korona veliki je uspeh ruskih naučnika, dodaje se u saopštenju.

Ranije je bilo saopšteno da je u Rusiji napravljen test koji može da otkrije, pored britanskog soja virusa korona, i brazilsku i južnoafričku mutaciju kovida-19.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.