NOVI URAGAN PRETI JUGU SAD: Da li će Sali opustošiti Nju Orleans kao Katrina?

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Sep.2020, 01:01

NOVI URAGAN PRETI JUGU SAD: Da li će Sali opustošiti Nju Orleans kao Katrina?

Nju Orleans spada u rizično područje

Tropska oluja "Sali" ojačala je i danas prešla u uragan i sada preti jugoistoku SAD, upozoravaju američke meteorološke službe.

Uragan praćen vetrom snage 150 kilometara na čas mogao bi stići do kopna već sutra, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane.

"Sali", koja se trenutno nalazi na 210 kilometara od ušća Misisipija, mogla bi izazvati porast vodostaja u američkim saveznim državama Luizijana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Alabama. Nju Orleans, koji je pre 15 godina pogodio uragan "Katrina", spada u rizično područje.

- Loše vreme ne smemo olako shvatiti - upozorila je Kej Ajvi, guvernerka Alabame, nakon što je u toj državi koja se graniči sa Floridom, proglasila izvanredno stanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.