NOVI NAPAD BOKO HARAMA: Otvorili vatru na humanitarni helikopter, MEĐU ŽRTVAMA I DETE OD PET GODINA

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 00:03

NOVI NAPAD BOKO HARAMA: Otvorili vatru na humanitarni helikopter, MEĐU ŽRTVAMA I DETE OD PET GODINA

Članovi posade nisu povređeni, a u helikopteru nije bilo humanitarnih radnika kada su ga zasuli meci u saveznoj državi Borno.

Najmanje dva civila ubijena su kada su, kako se sumnja, islamski ekstremisti otvorili u subotu vatru na humanitarni helikopter UN-a na severoistoku Nigerije.

Predsednik Nigerije Muhamadu Buhari okrivio je za napad militante koji se dovode u vezu sa ekstremističkom grupom Boko Haram i upozorio da to "neće proći bez teških posledica", prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << AP.

Humanitarni koordinator UN-a u Nigeriji Edvard Kalon rekao je da je među žrtvama i petogodišnji dečak.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali AP primećuje da je on usledio nedugo nakon što je ogranak Boko Harama upozorio civile da bi mogli da budu meta, ako pomažu humanitarnim organizacijama ili vojsci.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.