NOVI METEOALARM NA SNAZI! Narednih 12 sati VEOMA KRITIČNO: Izdato upozorenje za celu Srbiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2020, 11:59

NOVI METEOALARM NA SNAZI! Narednih 12 sati VEOMA KRITIČNO: Izdato upozorenje za celu Srbiju!

Sutra bismo trebali da izađemo iz ovog olujnog talasa

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je najnovije upozorenje na obilne padavine koje će danas zahvatiti našu zemlju posle podne i uveče.

Očekuje se nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom, a duvaće i jak vetar i padati grad.

Upozorenje koje je postavljeno oko 10 časova važi 12 sati, odnosno večeras do 21 sat i 49 minuta.

- U Srbiji i danas posle podne i uveče nestabilno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa pljuskovima i grmljavinom, lokalno obilnim padavinama (od 20 do 40 mm za kratak vremenski period, ponegde i više). U zoni pljuskova se očekuje kratkotrajno jak vetar i grad - stoji u najnovijem upozorenju RHMZ-a.

Srbija se danas nalazi u narandžastom meteoalarmu. To znači da je vreme opasno, i da prognozirane vremenske pojave mogu da prouzrokuju materijalnu štetu i budu opasne po ljude i životinje.

- Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - piše u objašnjenju o narandžastom meteolaramu.

Za razliku od danas, Srbija je juče bila u žutom meteoalarmu. U žutom bi Srbija trebalo da bude i sutra i u četvrtak, odnosno već sutra bismo trebali da izađemo iz narandžastog meteoalarma.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.