NOVI KUĆNI RED: Zabranjeno roštiljanje na terasama, sušenje veša na balkonima...

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Dec.2016, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI KUĆNI RED: Zabranjeno roštiljanje na terasama, sušenje veša na balkonima...

Stroga pravila važe za sve stanare

Ako se usvoje izmene i dopune Odluka o kućnom redu u stambenim zgradama, građani Sarajeva više neće moći da suše veš na prozorima i balkonima u određenim delovima grada, a istresanje bilo čega kroz prozor biće zabranjeno i kažnjivo.

Takođe, u ovoj Odluci se navodi kako će svi posebni događaji i aktivnosti koji podrazumevaju narušavanje mira, bilo da je reč o proslavama ili vršenju popravki, morati da budu najavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na oglasnoj tabli 24 sata ranije.

"Zabranu sušenja veša na prozorima je nemoguće sprovesti, jer veliki broj zgrada nema balkona niti zajedničkih unutrašnjih prostora za sušenje. Ostala je zabrana sušenja veša na balkonima koji su okrenuti prema glavnoj ulici u centralnoj jezgri grada", rekao je Hamdo Karić, pomoćnik gradonačelnika za komunalne poslove za Clix.ba.

Zabranjeno bacati mrve i hranu za životinje kroz prozor

"Zabranjeno je istresanje i provetravanje predmeta iz stanova na prozorima, balkonima i stepenicama, izbacivanje otpadaka smeća i drugih predmeta kroz prozor, kao i bacanje hrane radi hranjenja golubova i drugih životinja, kačenje predmeta preko prozorskih i balkonskih simsova, ostavljanje ogreva na balkonima, pranje balkona većim količinama vode, pripremanje roštilja na balkonima i terasama, držanje u stanu i poslovnim prostorima lako zapaljive materije, izuzev gasnih boca za kuvanje", navodi se između ostalog u odluci.

Ukoliko postoji vrt ili trava ispred stambenog prostora, stanari moraju da je održavaju, kao što je slučaj i sa dvorištima i objektima u njima. Gradski komunalni inspektori proveravaće da li se stanari pridržavaju ovih odluka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.