NOVI DETALJI KRVAVOG PIRA U NEGOTINU: Dragutin priznao da je ubio komšiju zbog međe

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2020, 11:02

NOVI DETALJI KRVAVOG PIRA U NEGOTINU: Dragutin priznao da je ubio komšiju zbog međe

Pričao je nepovezano i bio nerazumljiv

Dragutin R. (82) iz sela Dušanovac kod Negotina priznao je u tužilaštvu da je u subotu uveče, posle svađe oko međe, ubio komšiju Jovana N. (71) sa dva hica iz lovačke puške. Dragutin je do detalja opisao zločin, a razlog ubistva je toliko banalan da je zgranuo sve u Višem tužilaštvu u Negotinu.

Prema nezvaničnim informacijama iz tužilaštva optuženi je kazao je da mu je smetalo to što se Jovanova ograda nakrivila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i malo ušla u njegov posed. Zbog tih nekoliko centimetara krive ograde uzeo je pušku i ubio komšiju. Dok je pričao o zločinu, nije pokazao ni trunku kajanja. Nekoliko puta je ponovio: "Tako je moralo da bude".

Inače, Dragutin je tokom saslušanja u nekoliko navrata pričao nepovezano i bio nerazumljiv, iako je, uz veliki trud tužioca, uspeo da opiše sve što je prethodilo zločinu. Zato će najverovatnije biti upućen na psihijatrijsko veštačenje.

Nakon saslušanja određen mu je pritvor do 30 dana.

Podsetimo, optuženi Dragutin R. se posle zločina sam predao policiji i dao pušku iz koje je ubio komšiju. Pregledom snimaka sigurnosnih kamera koje se nalaze u dvorištu porodice ubijnog utvrđeno je da je starac govorio istinu.

Komšije ubijenog Jovana kažu da su se on i njegova supruga pre osam godina vratili iz Beča u Negotin.

- Dugo su živeli i radili u Beču. Tamo su stekli devizne penzije, pa su odlučili da se vrate u Negotin. Živeli su normalan život i ni sa kim nisu bili u zavadi, ali eto šta se dogodilo - rekle su komšije.

Tokom istrage utvrđeno je da je Dragutin imao dozvolu za lovačku pušku iako je pre zločina izazvao više incidenata u Dušanovcu. Često se svađao i tukao sa meštanima, koji ga opisuju kao prekog i osionog čoveka, kome nije trebalo poveravati oružje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.