NOVE MERE U CRNOJ GORI: Ako letujete na Jadranu moraćete da se oprostite od JEDNE STVARI

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2021, 10:53

NOVE MERE U CRNOJ GORI: Ako letujete na Jadranu moraćete da se oprostite od JEDNE STVARI

Mere su privremenog karaktera i važe od petka, 23. jula do ponedeljka, 2. avgusta

Usled promene epidemiološke situacije u Crnoj Gori, do 2. avgusta je zabranjen rad noćnih klubova i diskoteka i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, saoštio je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Od 2. avgusta ponovo će im biti omogućen rad ali samo za one koji su vakcinisani makar prvom dozom vakcine, poseduju negativan PCR test ili dokaz da su u poslednjih 180 dana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preboleli koronavirus.

Takođe, zabranjene su i žurke, te muzički festivali, ali i masovna okupljanja u zatvorenom prostoru, prenosi RTCG.

On je kazao da će od 2. avgusta boravak u unutrašnjem prostoru ugostiteljskih objekata biti omogućen samo onima koji ispunjavaju iste ulove - da su u celosti vakcinisani ili su dobili prvu dozu, poseduju negativan PCR test ili poseduju dokaz da su preboleli korona virus u poslednjih 180 dana.

- Ni u jednom od ovih slučajeva ne prihvataju se ni brzi negativan antigenski test niti test na antitela - istakao je Galić.

On je podsetio da je izvođenje muzike uživo unutar ugostiteljskih objekata zabranjeno od ranije.

- Zahtevamo dosledno poštovanje ove mere. Muzika uživo može da se izvodi na baštama terasa i lokala na otvorenom do ponoći uz dosledno poštovanje svih ostalih epidemioloških mera - naveo je Galić.

Ukoliko se, kako je kazo nastavi trend probijanja termina i ako se nastavi izvođenje muzike uživo unutar ugostiteljskih objekata, sa kažnjavanja će, bez davanja nove prilike, preći na totalnu obustavu i zabranu izvođenja i emitovanja muzike uopšte.

- Još jednom molimo da se propisane epidemiološke mere beskompromisno poštuju kako bismo izbegli dalja, još obimnija ograničenja. U tom smislu, posebnu odgovornost ima Uprava za inspekcijske poslove. Podsećamo da na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, između ostalog, ima zakonsko utemeljenje da zatvara objekte koji krše mere od tri do 30 dana - kazao je Galić.

On je ponovo pozvao građane da se vakcinišu kako bi sebi obezbedili imunitet.

- Osim što će izbeći najteže oblike bolesti, očekujemo da će upravo oni koji su vakcinisani u predstojećem periodu biti u prednosti - dodao je Galić.

Ilir Harasani iz Uprave za inspekcijske poslove kazao je da će se kontrolisati poštovanje mera, a biće fokus i na tome da li se muzika izvodi do 12 sati, da li se održava distanca i nose li radnici u ugostiteljskim objektima maske.

On je kazao da je najteža situacija u Budvi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora pooštrava mjere: Do 2. avgusta bez noćnih klubova, žurki i festivala

Izvor: VOA, 23.Jul.2021

Zdravstvene vlasti u Crnoj Gori pooštrile su u petak mjere protiv širenja koronavirusa, zabranjujući rad noćnih klubova i diskoteka na otvorenom i zatvorenom prostoru do 2. avgusta, nakon što je broj novih slučajeva u posljednja dva dana dupliran u odnosu na prethodne nedjelje. Direktor Instituta...

Nastavak na VOA...

U Crnoj Gori se privremeno zatvaraju noćni klubovi i diskoteke

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jul.2021

U Crnoj Gori će od danas do 2. avgusta privremeno biti zabranjen rad diskoteka i noćnih klubova na otvorenom i zatvorenom prostoru, zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.