NJEGOVA PORUKA OBRADOVAĆE SRCA MNOGIH: Slavni maestro uputio podršku Srbiji (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NJEGOVA PORUKA OBRADOVAĆE SRCA MNOGIH: Slavni maestro uputio podršku Srbiji (VIDEO)

Mehta je osam puta predvodio orkestar Beogradske filharmonije, poslednji put kao specijalni gost prvog koncerta na otvorenom 2017.

Slavni meastro Zubin Mehta, veliki prijatelj Beogradske filharmonije i Srbije, poslao je video poruku podrške koja je objavljena na Fejsbuk profilu te institucije.

- Ivan Tasovac, dobar dan, kako ste? Vama i svim mojim kolegama iz Beogradske filharmonije šaljem najiskrenije i najtoplije pozdrave. Svim srcem se nadam da će ovo teško vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brzo proći i da ćemo ponovo da stvaramo muziku zajedno kao uvek - rekao je slavni maestro.

Zubin Mehta je prilikom poslednjeg dolaska izrazio želju da se obeleži 60 godina od njegovog prvog nastupa sa Beogradskom filharmonijom, a datum tog gala koncerta biće uskoro poznat.

Kao veliki prijatelj Filharmonije, Zubin Mehta je uvek spreman da podrži orkestar sa kojim je prvi put nastupio na samom početku svoje karijere i sa kojim je u novom milenijumu intenzivirao veze.

Jedan od najvećih dirigenata današnjice rado se vraća u Beograd, gradeći prijateljstvo koje odavno prevazilazi okvire muzike i umetnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.