NJEGOVA GROBNICA JE USMRTILA 6 ARHEOLOGA: Prokletstvo Tutankamona i DANAS PROGONI mnoge (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Dec.2018, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NJEGOVA GROBNICA JE USMRTILA 6 ARHEOLOGA: Prokletstvo Tutankamona i DANAS PROGONI mnoge (VIDEO)

Poznata grobnica Tutankamona je otkrivena 1922. godine - detaljno je opisana u dokumentarcu iz 2017. godine

Prokletstvo faraona je navodna čarolija za koju se kaže da je bačena na bilo koju osobu koja uznemirava mumiju moćnog Egipćana.

Kaže se da ovo prokletstvo, koja ne pravi razliku između lopova i arheologa, izaziva lošu sreću, bolest ili čak smrt.

Od sredine 20. veka, mnogi istoričari čak su tvrdili da je prokletstvo stvarno, zbog neobjašnjivih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << okolnosti koje su se desile posle otvaranja drevnog kovčega.

Faraoni su dugi niz godina bili sahranjivani u dolini kraljeva na obalama reke Nil u Egiptu, a 64 grobnice su već otvorene.

Međutim, serija "Top 10 tajni i misterija" pokazuje kako je jedno otkriće ostavilo istraživače i zbunjene i uplašene.

- .

Ubrzo nakon otkrića, prijavljeni su misteriozne smrti među članovima tima arheologa koji su pronašli grob.

Smrti su pripisivane kletvi koju su faraoni da bi uplašili pljačkaše grobova.

- Međutim, većina smrtnih slučajeva može se objasniti medicinski, od 12 prisutnih ljudi tokom otvaranja sarkofaga, šestoro je umrlo u roku od nekoliko meseci -

Danas arheolozi nose zaštitne maske prilikom ulaska u takva mesta. Svesni su da bakterije aktivne u razgrađenom organskom materijalu mogu ući u otvorene rane i proširiti infekciju.

Međutim, sve smrti se ne mogu pripisati ovome, a tome u prilog govore i bizarna iskustava koje i danas imaju neki istraživači.

Neki su detaljno opisali kako su doživeli vrlo živopisne snove, tvrdeći da su ih "proganjale" mumije koje su očigledno uznemirili.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.