NJEGOV STOMAK SAM PROIZVODI ALKOHOL: Kune se da se napije od pomfrita!

Izvor: Kurir, 09.Mar.2015, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NJEGOV STOMAK SAM PROIZVODI ALKOHOL: Kune se da se napije od pomfrita!

Istina je da se uvek osećam čudno posle pomfrita. Postajem nespretan, ponekad vulgaran, rekao je Nik Hes

Mladi Amerikanac koji je bio "pijan" svaki put kad jede pržene krompiriće, otkrio je da boluje od retke bolesti, takozvanog sindroma "samopijanstva".

Nik Hes, koji tvrdi da ne konzumira alkohol, izjavio je da ga je okolina više puta optuživala za pijanstvo.

"Istina je da se uvek osećam čudno posle pomfrita. Postajem nespretan, ponekad >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vulgaran i desi mi se da mi je sutradan muka i da me boli glava", rekao je Hes.

Posle detaljnog lekarskog pregleda, utvrđeno je da boluje od izuzetno retkog sindroma "samopijanstva" posle konzumiranja hrane bogate ugljenim hidratima.

"U svakom želucu postoji određena količina kvasca, zbog čega se u kontaktu sa ugljenim hidratima pretvara u alkohol. Takvu količinu kvasca u Hesovom želucu nisam nikad video", izjavio je lekar Anup Konodija.

Prema njegovim rečima, kada Hes jede pržene krompiriće, postaje "pijan" kao da je popio sedam čaša viskija. Hes sada dobija terapiju da se ne bi više "opijao" jedući omiljeni pomfrit.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.