NITI CAREVE POČASTI HOĆU, NITI TVOJE PRIJATELJSTVO Današnji svetitelji su pokazali put hrabrosti kojim treba da idemo

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2020, 01:14

"NITI CAREVE POČASTI HOĆU, NITI TVOJE PRIJATELJSTVO" Današnji svetitelji su pokazali put hrabrosti kojim treba da idemo

Bacili su ih lavovima u areni, ali nekim čudom nisu ih napali

Danas slavimo svete mučenike Traha, Prova i Andronika. Tarah je bio rodom iz Sirije, Prov iz Side, dok je Andronik bio iz Efesa.

Mučeni su svi u isto vreme, u vreme vladavine cara Dioklecijana. Bili su na raznim mukama, a čuvene su reči Prova kada su mu tražili da se odrekne Hrista zarad puštanja na slobodu uz počasti.

- Niti careve počasti hoću, niti tvoje prijateljstvo - rekao je Prov >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << znajući da će ga to koštati glave.

Bacili su ih lavovima u arenu, ali nekim čudom nisu ih napali, nego su se mazili sa njima. Na kraju ih posekoše vojnici, ali mnogi u masi ljudi su prešli u hrišćanstvo.

Ova kratka priča nam govori da treba da stojimo iza svoje reči i svoje vere. Čovek bez reči i obraza nije čovek, tako da je to vrednije i od same glave i života.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.