NISU GA PITALI ZA ŽUTU KUĆU?! Tači zacvileo čim je izašao iz specijalnog tužilaštva

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 09:21

NISU GA PITALI ZA ŽUTU KUĆU?! Tači zacvileo čim je izašao iz specijalnog tužilaštva

Nekadašnji vođa terorista saslušavan četiri dana

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, terorista koga su na čelo lažne države postavile najpre SAD, a potom i njeni evropski saveznici, izjavio je u četvrtak kasno uveče da je završeno sa njegovim saslušanjem u Specijalnom tužilaštvu u Hagu nakon četiri dana.

- Veoma sam zadovoljan što sam četiri dana zaredom imao priliku da dam objašnjenja o svim pitanjima koja se tiču moje aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tokom rata i mojih napora za mir i napredak - rekao je Tači.

Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo je 24. juna optužnicu, koja je sudu podneta dva meseca ranije, kojom se Tači, kao i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

- Sada je na tužiocu i sudiji da presude o mom svedočenju. Verujem da ću imati pravedno i nepristrasno suđenje o onome što sam svedočio. Da nisam počinio nijedan zločin i da je rat OVK bio pravedan rat za slobodu Kosova - rekao je Tači.

Na pitanje novinara da li ga je tužilac pitao u vezi sa navodima Dika Martija o "Žutoj kući" rekao je da nije bio upitan o tome.

- Nemam pravo da govorim o bilo kakvim informacijama koje se tiču mog svedočenja koje je trajalo četiri dana. Međutim, u vezi s vašim pitanjem, mogu potvrditi da me ni u jednom slučaju nisu pitali o tvrdnjama Dika Martija - rekao je Tači.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.