NIŠTA NAŠ NEĆE SPASITI Analiza NASA o mogućem udaru asteroida u Zemlju

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2021, 10:59

"NIŠTA NAŠ NEĆE SPASITI" Analiza NASA o mogućem udaru asteroida u Zemlju

Ogromna stena pogodila bi područje koje obuhvata Češku, Nemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku

Američki i evropski naučnici tvrde da ni atomska bomba ne bi mogla da zaustavi ogromni asteroid, ukoliko bi se našao na putanji Zemlje.

U simuliranoj vežbi učestvovali su i stručnjaci NASA, a cilj je bio zaustaviti katastrofu koja bi zadesila Stari kontinent.

Tokom četiri dana (od 26. do 29. aprila), astronomi su koristili radarske sisteme i drugu tehnologiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uključujući najveći teleskop na svetu.

Vežba pod nazivom "Space Mission Options for the Hypothetical Asteroid Impact Scenario" podrazumevala je "otkriće" razornog meteora (4. april), koja bi udarila u Zemlju za sedam meseci (20. oktobar).

Naučnici su utvrdili da pomenuti period nije dovoljan da se u svemir pošalje raketa, kao u filmskom hitu "Armagedon2, i zaustavi pretnja.

Prema zamišljenom scenariju, asteroid bi pogodio područje koje obuhvata Češku, Nemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku.

Zaključeno je da svet mora više ulagati u sisteme za praćenje i otkrivanje asteroida, jer bi tada imali mnogo više vremena da se pripremimo i sprečimo najgore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.