NIKO OD NJIH NIJE BIO NI NA SAHRANI Otac tragično nastradale Jovane (22) i dalje ne zna ništa o njenoj smrti

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021, 18:01

"NIKO OD NJIH NIJE BIO NI NA SAHRANI" Otac tragično nastradale Jovane (22) i dalje ne zna ništa o njenoj smrti

Telefon svoje pokojne ćerke dobio je preko mladića čiji je gumeni čamac na kome se vozila Jovana tog kobnog dana.

- U Više javno tužilaštvo u Kragujevcu izveštaj policije iz Knića je stigao juče, 12 dana nakon što je pronađena moja ćerka Jovana - započeo je razgovor Živorad Đorđević, otac devojke (22) koja je 6. maja nestala u Gružanskom jezeru. Njeno beživotno telo pronađeno je dva dana kasnije.

- Bio sam juče u tužilaštvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tužilac je preuzeo stvar u svoje ruke, sad je krenulo nešto da se dešava. Još se čeka nalaz obdukcije. Ja i dalje ne znam istinu. O izjavama svedoka ne znam ništa, znam samo da nisu vršeni testovi da li su bili pod dejstvom alkohola ili narkotika - tvrdi neutešni otac koji od bola jedva govori.

Istakao je da je Jovana bila sa drugaricama i drugovima na jezeru.

- Nakon tragedije, oni su svi otišli sa lica mesta. Izjave su davali naknadno - tvrdi Živorad.

Dodaje da je telefon svoje pokojne ćerke dobio preko mladića čiji je gumeni čamac na kome se vozila Jovana tog kobnog dana.

- Njegov otac je dao telefon mom sinu kad mu je dao i njenu jaknu - ispričao je on.

Napominje da je svako ko je poznavao Jovanu, znao da je ona neplivač i da nikad nije ušla ni u baru a kamoli u neko jezero.

- Moja ćerka je, kako sam čuo iz priča, bila uplašena i htela je da se vrati na obalu. U 15 časova i 15 minuta poslala mi je fotografiju na kojoj se vidi gumeni čamac i daska koja je vezana za čamac. To je bio prvi put da mi je poslala fotografiju bez ikakvog opisa. Nije prošlo ni sat i po, dva kad me je zvala supruga i rekla da se Jovana utopila - otkrio je potresne detalje otac devojke čiji se život ugasio na tragičan način.

Kako je ispričao, mislio je da je sa društvom otišla da prave roštilj. Kaže da ga niko od njih nije kontaktirao.

- Niko od njih nije bio ni na sahrani - zaključio je razgovor otac nastradale Jovane Đorđević.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu su potvrdili da su dobili izveštaj o postupanju u vezi utopljenja Jovane Đorđević.

- Uzete su izjave očevidaca i roditelja. Očekuje se zapisnik o obdukciji - saopšteno je iz tužilaštva.

Kako se nezvanično saznaje, verovatno će se utvrđivati odgovornost pojedinaca.

Podsećamo, Jovana je 6. maj provodila sa prijataljima na Gružanskom jezeru. Vozili su se gumenim čamcem, a onda su ona i drugarica prešle na dasku za surfovanje na kojoj je bio njen drug Nikola. Nešto kasnije, sa daske su pali u vodu. Iako se Nikola svim snagama trudio da je spasi jer nije bila dobar plivač, bilo je bezuspešno.

Dva dana se tragalo za njenim telom. Najpre su u potragu krenuli članovi ribočuvarske službe, da bi ronioci žandarmerije njeno telo izvukli u blizini mesta na kom je nestala pod vodom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.