NIKADA SE NIJE ODREKAO SLOBODANA MILOŠEVIĆA: Zbog njega, Mrkonjić je jednu stvar nosio svuda sa sobom

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2021, 09:15

NIKADA SE NIJE ODREKAO SLOBODANA MILOŠEVIĆA: Zbog njega, Mrkonjić je jednu stvar nosio svuda sa sobom

Mrka je bio poznat i po izjavi da je Sloboan Milošević "heroj nad herojima".

Visoki funkiconer Socijalističke partije Srbije i počasni predsednik te stranke preminuo je u 79-toj godini. Celog života ostao je verni poštovalac i veliki prijatelj Slobodana Miloševića, kog je često posećivao u Hagu.

Njegovu odanost Miloševiću pokazuje i čijnjenica da je, uprkos tome što je SPS krajem 2014. godine ružu na logou promenio zvezdom, Mrkonjić je i dalje nosio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << značku sa starim obeležjem. Kako je govorio, promena znaka nije značila i promenu ideologije.

Mrkonjić je ovu izjavu dao u kancelariji Miloševićeve sekretarice Mire Dragojević koja je, nakon odlaska u penzijju radila u administraciji stranke, a u slobodno vreme sređivala dokumentaciju iz Haga. Upravo u toj kancelariji bila je ogromna Miloševićeva slika i bedž ruže.

Poznat je i po izjavi da je Sloboan Milošević "heroj nad herojima".

- Istorija će pokazati da je Milošević bio heroj, a meni ne pada na pamet da se ograđujem od ovog stava - rekao je Milutin Mrkonjić 2009. godine dok je bio ministar za infrastrukturu. On je tada dodao i da je Milošević pokazao kako se brani čast svoje zemlje i svog naroda.

Dok je Milošević bio u Hagu, Mrkonjić je javno negodovao zbog tretmana koji bivši predsednik ima u pritvorskoj jedinici.

- Odnos takozvanog međunarodnog krivičnog Tribunala u Hagu prema Slobodanu Miloševiću i drugim srpskim rodoljubima se ogleda u drastičnom kršenju njihovih sloboda i prava propisanih međunarodnim konvencijama i drugim međunarodnim aktima po brojnim osnovama, pa čak i kroz kršenje sopstvenih pravila Tribunala što je nezabeleženo u istoriji međunarodnog pravosuđa.

Prema njegovim rečima, niko nije pokušao da spreči tiho ubistvo bivšeg predsednika Republike Srbije i Savezne republike Jugoslavije.

Inače, Mrkonjić se godinama zalagao i da se porodica predsednika Miloševića vrati u Srbiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.