NIKAD SE NE ZNA KAD MOŽE ZATREBATI! Doživotni student: Super deka inženjer doktorirao u 104. godini (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2020, 08:40

NIKAD SE NE ZNA KAD MOŽE ZATREBATI! Doživotni student: Super deka inženjer doktorirao u 104. godini (VIDEO)

Ćikito je rođen 22. maja 1916. godine i diplomirao je na Rudarskom fakultetu

Upoznajte 104-godišnjeg inženjera koji je odlučio da doktorira.

Lucijo Ćikito Kaisedo iz Kolumbije, predstavio je doktorsku tezu o primeni hidrologije na Univerzitetu u Mančesteru.

- Nacionalnog univerziteta u Kolumbiji, nakon čega je otputovao u Englesku. Tamo je magistrirao na Univerzitetu Viktorija u Mančesteru. Nakon tačno 73 godine od završetka mastera, Lucijo je poželeo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da doktorira.

Univerzitete u Mančesteru je jako zavoleo, obzirom da mu je nekoliko njih odobrilo stipendiju za vreme osnovnih i master studija. Zbog toga se vezao za ovaj grad i odlučio da mu se vrati, uz odbranu doktorske teze na temu hidrologije.

Inženjer je objasnio da se njegov rad u tezi fokusirao na pronalaženje rešenja za određivanje maksimalnog protoka koji se ekonomično može izvući iz reke, a samim tim i za određivanje kapaciteta elektrane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.