NIJE BIO SAM Žapcu pritvor 30 dana za prebijanje investitora, traži se SAUČESNIK

Izvor: Blic, 10.Nov.2017, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NIJE BIO SAM" Žapcu pritvor 30 dana za prebijanje investitora, traži se SAUČESNIK

Nebojši Tubiću Žapcu (57), kontroverznom biznismenu koji se sumnjiči da je pretukao investitora Spasoja Miličevića (63), koji je kasnije preminuo u bolnici određen je pritvor u trajanju od 30 dana.

Žabac je ostavljen u pritvoru zbog mogućeg uticaja na dokazni postupak i na svedoke, kao i zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo koje mu se stavlja na teret.

On je juče saslušavam u novosadskom Višem tužilaštvu gde je izneo svoju odbranu, a policija za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sada veruje da je sa Žapcem prilikom tuče bila još jedna osoba za kojom se traga i oni su, kako se pretpostavlja, palicama tukli investitora.

Žabac je prilikom hapšenja navodno porekao da je učestvovao u tuči i tvrdio da se ničega ne seća. Prema tvrdnjama pojedinih izvora, on čak nije mogao da kaže ni da li je bio ispred firme čiji je vlasnik Miličević, a gde se dogodio kobni napad i to vadeći se na svoje na svoje stanje, pošto je 2012. godine teško ranjen u glavu, kada mu je metak prošao kroz mozak, a nakon toga ugrađeni su mu i impalnti. Međutim, juče je Žabac u tužilaštvu saslušavan duže od dva sata.

Sukob između Žabca i Miličevića traje već izvesno vreme, a kako su nam ispičali članovi Miličevićeve porodice njemu je duže vreme prećeno, dok su obojica aktera jedan drugog prijavljivali policiji.

Razlog za sukob je prema rečima Miličevićevih poznanika skladište koje se nalazi u okviru firme, a koje je trošno i pogodno za gradnju i koje je navodno Miličević držao pod dugoročnim zakupom. Taj plac želeo je i Žabac i to je navodno razlog zašto su stakla na firmi bila razbijana i zašto su pokušavali da zastraše Miličevića.

Sukob se dogodio u utorak uveče oko 20 časova na parkingu na Bulevaru despota Stefana, gde je Miličević nakon tuče ostavljen u lokvi krvi. On je preminuo od pošto ga je u bolnici sledećeg jutra izdalo srce.

Žabac drži deonice banke

Žabac, koji je poznat kao prijatelj mnogih ličnosti iz kriminalnog miljea, a koji se spominje kao biznismen danas zapravo na svom imenu nema vlasništvo u nijednoj firmi, iako je ranije držao dve poznate diskoteke. Umesto toga, kako saznajemo, on je vlasnik malog paketa akcija, jedne velike banke koja posluje u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pritvor za prebijanje na smrt u Novom Sadu

Izvor: Mondo, 10.Nov.2017

N.T. (57) određen je jednomesečni istražni pritvor zbog sumnje da je u Novom Sadu sa još nekoliko lica pretukao građevinskog preduzimača Spasoja Milićevića (63)...Foto: Guliver/Getty images, Thinsktock..Miličević je ubrzo od zadobijenih povreda preminuo u Kliničkom centru Vojvodine...N.T....

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.