NIČE NOVA SVETINJA: Crkvena zvona u selu Blaznava oglasiće se nakon DVA VEKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2020, 11:46

NIČE NOVA SVETINJA: Crkvena zvona u selu Blaznava oglasiće se nakon DVA VEKA

Svečani čin osvećenja zvona i krsta obavio je episkop šumadijski Jovan

Selo Blaznava nadomak Topole nekada je imalo tri manastira i crkvu, a meštani su se uz zvuke crkvenog zvona molili i krtsili svaki dan. Međutim, ratovi i seobe ovo selo ostavili su bez svetinja. Skoro dva veka kasnije dobrom voljom građana i sakupljanjem priloga izgrađana je crkva i kroz Blaznavu su na radost svih, ponovo odjeknula crkvena zvona.

- Osveštali smo zvona i krst. Ovo je za sve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nas veliki dan. Ponovo ćemo se ovde sresti kada počnu bogosluženja i kad hram bude u celosti završen - rekao je predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović.

Svečani čin osvećenja zvona i krsta obavio je, trećeg dana Svete Trojice, episkop šumadijski Jovan uz sasluženje sveštenstva Oplenačkog namesništva.

- Hram će se završiti do zime kad se očekuje i početak bogosluženja na ovom mestu - dodao je Jovanović.

Episkop šumadijski Jovan iskazao je zahvalnost meštanima, privrednicima, udruženjima, dobrotvorima, koji su dali svoj doprinos da se ovo sveto mesto sagradi. On je uručio zahvalnice donatorima zvona i krsta. Izgradnja crkve koštala je oko 100.000 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.