NI HRVATE NISU ZAOBIŠLI! Poljska zabranjuje letove iz 46 zemalja, među njima i naši susedi

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2020, 23:50

NI HRVATE NISU ZAOBIŠLI! Poljska zabranjuje letove iz 46 zemalja, među njima i naši susedi

Ta je odluka je deo ciljanih mera poljske vlade koja ovaj put pokušava obuzdati virus bez potpunog karantina.

Poljska će zabraniti letove iz 46 zemalja od 2. septembra, a među pogođenima nalazi se i Hrvatska, stoji u nacrtu zakona objavljenom u četvrtak, dok se zemlja bori s porastom broja zaraženih korona virusom.

- Zbog pretnje širenja zaraze virusom SARS CoV-2, nužno je provesti pravo na uvođenje zabrane letenja kako bi se smanjila na najmanju moguću meru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pretnja javnom zdravlju - stoji u nacrtu.

Letovi ukinuti u martu, bili su dostupni od septembra

Poljska je zatvorila granice i ukinula sve letove u martu kako bi spečila širenje korona virusa. Postupno je olakšavala restrikcije te u maju otvarala trgovisnke centre, hotele i restorane.

Poljska nacionalna kompanija "PLL LOT" obnovila je međunarodne letove 1. jula, gotovo četiri meseca nakon što ih je suspendovala. Među zemljama koje će biti pogođene zabranom letova su, uz Hrvatsku, i Francuska, Španija, Crna Gora, Rumunija, SAD, Izrael, Meksiko i Brazil.

Poljska je od početka pandemije imala 64.689 slučajeva korona virusa i 2.010 smrtnih slučajeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.