NEZAPAMĆENI TALAS NASILJA U AMERICI: Svi detalji pucnjave u Teksasu, više NIKO NIJE SIGURAN (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEZAPAMĆENI TALAS NASILJA U AMERICI: Svi detalji pucnjave u Teksasu, više NIKO NIJE SIGURAN (FOTO/VIDEO)

Policija dugo sumnjala da napadač ima saučesnika.

Broj žrtava pucnjave u Odesi u zapadnom Teksasu porastao je na sedam, a policija navodi da je bar još jedna osoba ranjena u pucnjavi u životnoj opasnosti. Napad se desio ispred jednog šoping-centra. Ono što su po završetku akcije policajci saopštili je da je napadač belac i da je u tridesetim godinama životne dobi.

U pucnjavi je ranjeno više od 20 ljudi, a napadač je ubijen u okršaju sa policijom. Muškarac >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je otvorio paljbu nakon što je policija pokušala da ga zaustavi zbog skretanja bez migavca.

Tom prilikom su ranjena i dva policajca koji su pokušali da ga zaustave. Jedan od svedoka koji ima stan u blizini lokalnog centra ispričao je kako se sve desilo.

- Supruga i ja smo bili ovde, u stanu, oko četiri ili pola pet i spremali se za izlazak. Spremajući se čuo sam nešto kao pucnjavu, prišao sam prozoru i ugledao vatrogasno vozilo, zaposlenike javne sigurnosti, mnogo policijskih vozila je jurilo prema tržnom - centru, neka tela su se videla da leže. Nekako sam video da nisu pokrivena, da leže po naredbi, da su živi, ali bilo je veoma strašno, prepali smo se, ludilo je i pomisliti da se ovakvo nešto može desiti u mom rodnom gradu.

- Ono što se dalje dešavalo je da smo videli taj kamion u kojem je napadač, bilo je toliko puno policije, a mi nismo znali da li je taj jedan napadač ubijen ili ima više njih. Kada se malo smirilo, zvali smo preko telefona porodicu, prijatelje, smirivali smo ih i govorili kako je sve u redu, kako smo sigurni i kako se nama nije ništa desilo - kaže ovaj svedok.

Američki mediji su javili kako se među nasumično pogođenima nalazi i jedna beba od 17 meseci koja je pogođena u lice. Lokalni FBI, koji se odmah uključio u akciju, osim izražavanja saučešća porodicama nastradalih i ranjenih za sada ne želi da kalkuliše o tome šta bi mogli biti motivi napadača.

- Za sve je još suviše rano - napisali su na službenom tviter-nalogu. Ono što je objavila lokalna policija je da su prilično uvereni da nije bilo drugog aktivnog napadača.

Pucnjava u Odesi desila se samo četiri nedelje nakon napada u El Pasu kada je ubijeno 22 ljudi.

Napad u Odesi je 25. masovno ubistvo od početka ove godine u Sjedinjenim Državama što je bio ukupan broj napada u 2018. godini.

Broj žrtava od 142 je znatno viši nego cele prošle godine.

BONUS VIDEO: JEZIVO! Eksperiment je pokazao da 15 od 17 dece odlazi sa potpunim neznancem, a ovo su načini na koje KIDNAPERI MAME DECU (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.