NEZAPAMĆEN UŽAS! Devojka (20) rodila dete očuha koji ju je SILOVAO, a sad joj preti ZATVOR (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2018, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEZAPAMĆEN UŽAS! Devojka (20) rodila dete očuha koji ju je SILOVAO, a sad joj preti ZATVOR (VIDEO)

Slučaj Imelde Kortez (20) iz siromašne porodice San Migela osvetlio je rigidne zakone o abortusu koji ugrožavaju prava građanki El Salvadora

Žrtvi silovanja koja je rodila bebu svog zlostavljača u El Salvadoru sada preti 20 godina zatvora, zbog užasnih zakona te zemlje.

Slučaj Imelde Kortez (20) iz siromašne porodice San Migela osvetlio je rigidne zakone o abortusu koji ugrožavaju prava građanki ove latinoameričke zemlje. Kortez je u zatvoru od aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ove godine, kada se porodila nakon što je bila silovana.

Kortez je odvedena u bolnicu nakon oblinog krvarenja. U urgentnom su posumnjali na abortus i pozvali policiju. Međutim, beba je bila sasvim dobro.

Nesrećna majka nije ni znala da je trudna - nju je zlostavljao njen očuh (70) još od kada je imala 12 godina. Iako je beba zdrava, nju su osudili na zatvor bez mogućnosti kaucije.

- Ovo je najekstremnija i najskandaloznija nepravda prema ženi koju sam videla. Država je više puta prekršila Imeldina prava kao žrtve; ona je duboko uznemirena i uskraćena joj je psihološka pomoć - rekla je Berta Marija Deleon, njena advokatica.

Abortus je ilegalan u svim slučajevima u El Salvadoru, što je dovelo do brutalnih proganjanja žena.

Većina žrtava, poput Kortez, dolazi iz siromašnih regija, i većina je zapravo zbog nedostatka lekarske pomoći imalo komplikacije pri rađanju.

Vlasti su prvo tvrdile da su advokati izmislili da je Kortez bila zlostavljana, sve dok DNK testom nisu definitivno potvrdili da je njen očuh zaista i otac njenog deteta, nakon čega je svima bilo jasno da govori istinu.

Suđenje Kortezovoj počinje uskoro, a do kraja nedelje će biti donešena presuda. Iako je na psihološkom ispitivanju utvrđeno da ima traume, nesrećna žena za 18 meseci u pritvoru nije dobila psihološku pomoć.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Očuh (70) ju je GODINAMA SILOVAO od kada je imala 12 godina: Rodila mu je dete, a sada joj preti 20 godina ZATVORA

Izvor: Blic, 13.Nov.2018, 07:27

Žrtva silovanja se suočava sa 20 godina zatvora, pod optužbom za ubistvo sa predumišljajem, pošto je rodila dete svog napadača u toaletu u El Salvadoru, a za koje je optužuju da je htela da ga se "reši" abortusom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.