NEZAPAMĆEN SKANDAL: Sveštenik molio Boga za novi Holokaust i pozvao na masakr Jevreja (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2020, 01:00

NEZAPAMĆEN SKANDAL: Sveštenik molio Boga za novi Holokaust i pozvao na masakr Jevreja (VIDEO)

Okupljeni su njegove reči slušali s pažnjom i strastveno ponavljali

Brazilski sveštenik molio se bogu da "uništi Jevreje poput štetočina" i da se pobrine za "drugi Holokaust", tokom mise u Rio de Žaneiru, prenosi "Džeruzalem post".

- Masakriraj Jevreje, Bože! Pogodi ih svojim mačem zato što su napustili Boga, jer su napustili nacije - vikao je sveštenik Tupirano de Hora Lores desetinama okupljenih vernika tokom mise u crkvi Gerakao Hesus Kristo, čulo se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na snimku načinjenom početkom meseca.

.

Sickening beyond words! This #Brazilian pastor (Tupirani da Hora Lores) and congregants pray for another Holocaust, calling to “destroy the Jews like vermin”.https://t.co/sKmum8nN7P

— Arsen Ostrovsky (@Ostrov_A) June 20, 2020

- Prikrivali su, išli su prostitutkama, a kad im je rečeno da se pokaju, rekli su da će to učiniti, ali lagali su - govorio je sveštenik a njegove reči se povezuju s prisilnim preobraćenjem na hrišćanstvo tokom inkvizicije.

- Bože, to što si učinio u Drugom svetskom ratu, moraš da uradiš ponovo, to je ono što tražim od tebe u svojim molitvama: Pravda, pravda, pravda! - vikao je De Hora Lores u svojoj crkvi, maloj i radikalnoj evangelističkoj kongregaciji.

Jevrejska zajednica u Brazilu, koja se okuplja oko sinagoge Sem Fronterias, podnela je prijavu protiv sveštenika De Hora Loresa federalnoj policiji koja je saopštila da sprovodi istragu i da će preduzeti mere protiv svih koji su na ovaj način vređali druge ljude.

- Svi koji su krivi, biće kažnjeni i to će drugima biti upozorenje da dva puta razmisle pre nego što urade tako nešto - kaže se u saopštenju policije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.