NEVREME ZAHVATILO I REGION: U Hrvatskoj padao grad VELIČINE ORAHA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2019, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVREME ZAHVATILO I REGION: U Hrvatskoj padao grad VELIČINE ORAHA! (VIDEO)

Oko podneva u Ogulini u Karlovcu u Hrvatskoj naglo je počelo nevreme praćeno krupnom kišom i gradom, a temperatura za kratko vreme pala za 10 stepeni.

Kako javljaju hrvatski mediji, u nekim delovima je padao grad veličine oraha.

Olujni oblak koji je donio grad došao je sa severozapada, pa je i taj deo Ogulina verovatno najviše stradao, prenosi zagrebački portal "Indeks".

Temperatura vazduha je za sat vremena pala sa 17,6°C na samo 7,7°C, dok je vetar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bio uglavnom slab.

Poslepodne su prestale padavine i delimično se razvedrilo se razvedrilo, ali još ima grmljavine.

- Nevreme je došlo sa severa između 11 i 12 h i kretalo se prema jugu, te je donelo grad, s tim da je grad bio veličine zrna graška do lešnika - rekao je Hini meteorolog iz Ogulina Viktorio Slišković i utvrdio da nema većih šteta.

Posle nekoliko sunčanih i toplih dana, u nekim delovima Srbije pala je olujna kiša, dok je u drugima pao grad.

Grad veličine klikera padao je u Vojvodini, a fotografije iz mesta Jaša Tomić objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako su se livade zabelele nakon grada.

Ni delovi zemlje koji su izbegli grad nisu mnogo bolje prošli, jer se na njih sručila velika količina padavina.

U Srbiji se narednih dana očekuje promenljivo vreme sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova s grmljavinom, u utorak i sredu na planinama iznad 1.500 metara očekuje se i pojava susnežice i snega.

Povremeno će u narednim danima biti na snazi žuti meteo-alarm zbog obilnih kiša i grmljavine.

Žuti meteo-alarm označava potencijalno opasno vreme. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, savetuje RHMZ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.