NEVREME:Po Srpskoj lete krovovi, Novi Sad u mraku VIDEO

Izvor: Mondo, 07.Jul.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVREME:Po Srpskoj lete krovovi, Novi Sad u mraku VIDEO

Ostvarile su se "pretnje" RHMZ sa crvenim i narandžastim meteoalarmom za danas. Prvo je u Hrvatskoj pao led, pa su u Srpskoj leteli krovovi kuća, a onda je nevreme stiglo do Srbije. Bez struje ostali Beočin, Loznica, Novi Sad....

Prognoze o nevremenu su se obistinile već u ranim podnevnim satima jer je u Hrvatskoj nevreme donelo grad koji je obeleo čitave predele, a u Srpskoj su se borili s jakim vetrom i pokušali da rasture oblake koji su krenuli ka Srbiji.

Izvor: >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Kurir TV

Crveni meteo alarm

Narandžasti meteoalarm označava prognozirane opasne vremenske prilike koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, dok je crveni još opasniji. Crveni meteoalarm je za centralni deo zemlje, dok je za veći deo Srbije izdat narandžasti meteoalarm.

Kiša sa grmljavinom je po severu Vojvodine, Sremu i Mačvi počela da udara "kao po satu", već oko 18 časova.

U Loznici je od nevremena došlo do nestanka struje u gotovo celom gradu, javljaju građani.

Slično su prošli i u Beočinu, koje je jako nevreme praćeno olujnim vetrom i gradom pogodilo oko 17.30 časova. Kako prenosi RTV, tom prilikom vetar je oborio drvo u ulici Stojana Vukosavljevića.

Grane su pokidale strujne kablove na banderi tako da je deo Beočin sela bez električne energije.

Grad "veličine lešnika" pada i u Novom Sadu, gde je nevreme oborilo drveće, pa su stradali automobili. Navodno je ostalo "poklopljeno" i jedno vozilo Žandarmerije na

Petrovaradinskoj tvrđavi, gde se održava EXIT festival, pa će večeras u kampu biti prilično "veselo".

Foto: Screenshot/RHMZ

Oluja remeti EXIT

Kapije EXIT festivala (Egzit) neće biti otvorene pre 20 sati zbog obilne kiše i polomljenih grana koje padaju po terenu Petrovaradinske tvrđave, objavio je novosadski O radio na svom Instagramu. Čekaju se informacije od organizatora o tome kako će teći četvrto veče festivala, koji se završava večeras. Jaka kiša pogodila je i kamp, u kojem je smešteno više hiljada mladih.

Deo glavnog grada AP Vojvodine takođe nema struje.

Na autoputu Beograd - Zagreb, vozači kod Rume popunili pumpi, odmorišta, zbog olujnog vetra i jake kiše koja je onemogućavala vožnju.

"Vetar je počupao drvo ispred nas, bacio je kontejner na jedan od automobila", rekao je jedan od vozača reporteru portala MONDO.

Oluja je toliko jaka da su po odmorištu bukvalno leteli mobilni toaleti.

IZ SRPSKE UDARILI PO OBLACIMA

Protivgradna zaštita Srpske, koja je od presudnog značaja za sve oluje koje Srbiji dolaze sa zapada,

dejstvovala je danas sa 41 raketom na gradonosni oblak koji je stigao iz pravca Hrvatske na područje opština uz reku Savu a premešta se prema istoku.

Izvor: MONDO/Lana Stošić

NEVREME STIŽE: Led zatrpao Istru i Gorski kotar

Direktor Protivgradne preventive Republike Srpske, Tihomir Dejanović, rekao je Srni da je jako olujno nevreme praćeno gradom zahvatilo područje opštine Kozarska Dubica oko 15.00 časova.

Foto: Screenshot/RHMZ

U Beogradu svi mokri od 19 časova

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se očekuje da će u Beogradu pljuskovi sa grmljavinom početi oko 18.45 časova u zapadnim delovima grada. Centralne delove grada pljuskovi i grmljavina zahvatiće oko 19 sati.

"Strelci javljaju da jak vetar podiže i krovove kuća", rekao je Dejanović i dodao da se nevreme premešta pravcem reke Save ka istoku.

A ovako vreme neće stati "za sat, dva".

"Posle podne, uveče i tokom noći u severnim, zapadnim i centralnim krajevima lokalno se očekuju vremenske nepogode: obilni pljuskovi, grmljavine, pojava grada i kratkotrajno olujni vetar", upozoreno je na sajtu RHMZ.

Upozorenje meteorologa: Nepogode u skoro celoj Srbiji!

Početkom sledeće sedmice svežije. Do srede promenljivo oblačno, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima izraženijim u južnim krajevima.

Izvor: MONDO

U četvrtak i petak u većem delu zemlje uglavnom suvo. Od subote promenljivo oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 8. jul 2019:

Biometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika.

Astmatičarima i osobama sa obolјenjima srca se savetuje opreznost.

Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i promenlјivo raspoloženje.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.