NEVEROVATNO! PUTNICI U ŠOKU: Nuklearni projektil proleteo pored aviona! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEROVATNO! PUTNICI U ŠOKU: Nuklearni projektil proleteo pored aviona! (VIDEO)

Posada i putnici putničkog aviona koji su putovali ka Meksiku imali su retku priliku da svedoče probnom lansiranju nuklearne balističke rakete ''trajdent''.

Blesak je isprva osvetlio površinu mora, a kako se raketa pela, iza sebe je ostavljala trag bele svetlosti.

Posada je iz pilotske kabine ''erbasa'' snimila spektakularni događaj, a na snimku se jasno vide obe faze razdvajanja rakete nakon lansiranja sa američke podmornice ''Nebraska'', koja pripada klasi ''Ohajo''.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Sajt Drajv navodi da je putanja „trajdenta“ neuobičajeno ravna, što potencijalno ukazuje da je isprobavana mogućnost rakete da nosi bojevu glavu W76-2.

Ona nosi slabije punjenje, a samim tim je i mnogo lakša od prethodne W76-1.

Lakša bojeva glava omogućava joj da bude ispaljena pod ravnom putanjom, koja zarad bržeg putovanja i boljih šansi da izbegne protivničke antibalističke mere žrtvuje domet.

Proba koja je snimljena jedna je od serije koja je sprovedena između 4. i 6. septembra, ali je snimak tek sad objavljen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.