NESTALA POSLE MASOVNIH DEMONSTRACIJA U MINSKU: Litvanci otkrili gde se nalazi Tihanovska, trn u oku Lukašenka

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 09:21

NESTALA POSLE MASOVNIH DEMONSTRACIJA U MINSKU: Litvanci otkrili gde se nalazi Tihanovska, trn u oku Lukašenka

Prema podacima Centralne izborne komisije, Lukašenko je osvojio 80,08 odsto glasova, za njim sledi Svetlana Tihanovska sa 10,09 odsto

Beloruski predsednički kandidat Svetlana Tihanovska je na bezbednom i nalazi se u Litvaniji, izjavio je litvanski ministar spoljnih poslova Linas Linkevičijus na svom nalogu na Tviteru.

- Svetlana Tihanovska je bezbedna, ona je u Litvaniji - napisao je on.

Svetlana #Tikhanovskaya is safe. She is in #Lithuania. pic.twitter.com/6f9U2meoX0
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— Linas Linkevicius (@LinkeviciusL) August 11, 2020

U Belorusiji su 9. avgusta održani predsednički izbori. . Pri tome, štab Tihanovske je saopštio da ne priznaje rezultate CIK-a, istakavši da podaci sa biračkih mesta u svim regionima zemlje pokazuju da je ona osvojila između 70 i 80 odsto glasova.

Nakon zatvaranja biračkih mesta 9. avgusta u mnogim beloruskim gradovima počeli su masovni neodobreni protesti. Demonstranti u centru Minska postavili su barikade od kanti za smeće. Policija je ispalila suzavac, vodene topove i šok-bombe na njih i potisnula demonstrante iz centra grada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.