NEONACISTI NAORUŽANI DO ZUBA ZAUSTAVLJENI NA GRANICI: Krenuli na migrante, policija sprečila krvoproliće!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2021, 15:55

NEONACISTI NAORUŽANI DO ZUBA ZAUSTAVLJENI NA GRANICI: Krenuli na migrante, policija sprečila krvoproliće!

Drama kod grada Gubena

Nemačka policija saopštila je danas da je zaustavila više od 50 pripadnika ekstremno desničarske grupe, naoružane biber sprejom, bajonetom, mačetom i palicama, koja je pokušala da patrolira poljskom granicom kako bi sprečila migrante da uđu u zemlju.

Kako prenosi Rojters, oni su pratili poziv krajnje desničarske stranke "Treći put", za koju se sumnja da je povezana sa neonacističkim grupama, da njeni članovi zaustave >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ilegalne prelaze u blizini grada Guben na nemačko-poljskoj granici.

Portparol policije saopštio je da je policija zaplenila oružje koje je nosilo 50 osumnjičenih i naterala ih da napuste područje Gubena. Neki od osumnjičenih desničara, kako se navodi, doputovali su na poljsku granicu iz drugih delova Nemačke.

A u subotu je desetine ljudi protestovalo u gradu Gubenu da pokažu svoje protivljenje planiranim patrolama krajnje desnice. Nemačka je postavila dodatnih 800 policajaca na poljskoj granici kako bi kontrolisala protok migranata koji pokušavaju da uđu u Evropsku uniju iz Belorusije, rekao je nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer.

- Stotine oficira trenutno tamo dežuraju danonoćno. Ako bude potrebno, spreman sam da ih dodatno pojačam - rekao je ministar Zehofer za list "Bild".

Zehofer je kazao da je ove godine već bilo 6.162 nelegalnih ulazaka u Nemačku iz Belorusije i Poljske.

Prošle nedelje, ministar je rekao da Nemačka nema nameru da zatvori granicu sa Poljskom, ali je danas naveo da će zemlja možda morati da razmotri ponovno uvođenje kontrole.

- Ukoliko se situacija na nemačko-poljskoj granici ne smiri, moraćemo i da razmotrimo da li je potrebno da se preduzme ovaj korak u koordinaciji sa Poljskom i pokrajinom Brandenburg.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nemačka policija zaustavila ultradesničare na granici sa Poljskom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Okt.2021

Nemačka policija saopštila je 24. oktobra da je zaustavila više od 50 pripadnika ekstremno desničarske grupe, naoružane biber sprejom, bajonetom, mačetom i palicama, koja je pokušala da patrolira poljskom granicom kako bi sprečila migrante da uđu u zemlju. Veruje se da grupa podržava krajnje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.