NEMOĆ MILOVOG REŽIMA, TUŽAN POKUŠAJ PROVOKACIJE: DPS u Kotoru pokušao da ismeje litije?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2020, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMOĆ MILOVOG REŽIMA, TUŽAN POKUŠAJ PROVOKACIJE: DPS u Kotoru pokušao da ismeje litije?!

Nove provokacije.

Nakon neobičnog pokušaja da se isprovociraju Bokelji tokom litije prema manastiru Podlastva, kada su cirkusanti u svešteničkim odorama iz NVO CPC bajali nedavnu procesiju sa moštima Svetog Tripuna, aktuelni režim je ponovo pokušao da izvrgne ruglu verujući narod.

Naime, na kraju Kotorskih zimskih karnevalskih fešti, u organizaciji JU Kulturni centar ''Nikola Đurković'' i Turističke organizacije, a sve pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, održana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je tradicionalna karnevalska šetnja gdje je simbolično u sklopu karnevalskog rituala spaljena lutka ''Furbopolpetun Negroment Skonfužjonus''.

Međutim, prema tvrdnjama svedoka, u ovoj fešti koja je nastavljena na Trgu od oružja, možda je pređena granica ukusa i umetničke provokacije, jer je ista u simboličkoj ravni umnogome imitirala  aktuelne litije - čime je, prema njihovim rekcijama, pređena granica pristojnog.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.