NEMCI SE OPET PLETU U MREŽU LAŽI: Navaljni je otrovan novim tipom novičoka

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2020, 21:46

NEMCI SE OPET PLETU U MREŽU LAŽI: Navaljni je otrovan novim tipom novičoka

Tragovi otrova navodno su pronađeni u flaši s vodom iz koje je pio ruski opozicionar, kao i na njegovim rukama

Kad im je propala teza o trovanju Alekseja Navaljnog novičkom, jer je ustanovljeno da je smrtnost od njega stoprocentna, a ruski opozicioni političar i bloger se probudio iz kome - što će reći - nije umro, Nemci su se dosetili kako da "poprave" ono što su izmislili. Avaj, jednu laž zamenili su za drugu, samo novog tipa...

Naime, nemački list "Cajt" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << objavio je da je ruski opozicioni političar i bloger Aleksej Navaljni otrovan novim tipom novičoka od kojeg je trebalo da umre u avionu. Ruski naučnik Leonid Rink, koji je neposredno učestvovao u pravljenju bojne supstance, kaže da je to apsolutna glupost.

Prema pisanju "Cajta", oni koji su ga otrovali sipali su otrov učaj ili su njime poprskali vrh čaše iz koje je pio. Tragovi otrova pronađeni su u flaši s vodom iz koje je pio Navaljni, kao i na njegovim rukama, navodi list.

To što je preživeo rezultat je niza srećnih slučajnosti: pilot aviona u kojem je bio Navaljni brzo je prizemljio avion, a lekari su mu brzo dali atropin.

Rink, međutim, kaže da tako nešto ne može biti istina jer nije bilo simptoma trovanja tim otrovom.

- Apsolutna glupost. Ja, naravno, znam sve varijante novičoka. To nema nikakve veze sa mehanizmom dejstva niti sa tim da moraju da se pojave simptomi. Simptoma nema. Ništa se ne može uraditi. Nema smrti. Zaboravite na novičok - rekao je on.

Nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, objavila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova novičok. Ove navode ruska strana negira i traži da joj se dostave konkretni podaci iz bolnice gde se leči Navaljni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.