NEMA PRAVDE KOJA MOŽE DA POPRAVI STVARI: Potresna ispovest supruge ubijenog crnca!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2020, 10:15

"NEMA PRAVDE KOJA MOŽE DA POPRAVI STVARI": Potresna ispovest supruge ubijenog crnca!

Policija je htela da ga privede, a on se, prema podacima iz istrage, opirao hapšenju.

Supruga Rajšarda Bruksa, crnca kojeg je policija u Atlanti ubila tokom privođenja pre nekoliko dana, poručila je da je njena porodica razorena i da nikakva pravda to ne može da popravi. Ovo je još jedna uništena crnačka porodica, rekla je Tomika Miler, majka četvoro dece.

Policija je u petak uveče izašla na teren jer je dobila prijavu da ispred jednog restorana muškarac spava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u vozilu koje je parkirano u prolazu. Nakon što je pao na alko-testu, policija je htela da ga privede, a on se, prema podacima iz istrage, opirao hapšenju.

U tom trenutku jedan policajac je izvadio omamljivač, ali ga je muškarac, kasnije identifikovan kao 27-godišnji Rajšard Bruks, oteo. Tada su policajci pucali u Bruksa.

Tomika Miler je tako ostala bez muža, a u Atlanti su građani izašli na ulice tražeći pravdu. Milerova kaže da nikakva pravda neće izlečiti njenu porodicu, jer su ostali bez brižnog oca i muža.

Za njegovu smrt saznala je u subotu ujutru kada su je probudili agenti koji sprovode istragu.

- Nisam mogla da verujem. Nisam očekivala da ću se probuditi i da se moj muž nikada neće vratiti kući - rekla je ona.

Zašto je Bruks počeo da beži?

Na snimcima sa nadzornih kamera vidi se kako Bruks trči po parkingu, a policajci ga jure. U jednom momentu Bruks je navodno iskoristio omamljivač koji je oteo. U tom trenutku taj policajac je izvadio pištolj i pucao. Autopsija je pokazala da je dva puta pogođen u leđa.

Tomika Miler je uverena da je Bruks samo želeo da ode kući.

- Voleo je svoju porodicu, želeo je da bude kod kuće s nama. Imao je stvari koje je trebalo da završi. Mogu samo da zamislim o čemu je razmišljao", rekla je Milerova.

- Moja ćerka zna da joj se otac neće vratiti. Moj sin zna da se njegov očuh neće vratiti, ali mlađa deca osećaju da se on ne odaziva kada ga pozivaju sa 'tata, tata, tata' - ispričala je Tomika Miler.

Advokat Milerove Kris Stjuart uporedio je Bruksov slučaj sa ubistvom Džordža Flojda.

- Neću da mi stave lisice, policija je stavila Džordžu Flojdu lisice, nakon čega je ubijen - objasnio je Stjuart moguću reakciju Bruksa

Milerova, koja je sada samohrana majka, kaže da se oseća kao statistička brojka.

- Sada sama brinem o naše četvoro dece. Ovo nije bio moj izbor, nametnuto mi je kada su mi uzeli muža. To je razorilo moju porodicu i nikakva pravda ga neće vratiti. Još jedna crna porodica je uništena - zaključila je Tomika Miler.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.