NEMA NASTAVE U MILETIĆU Prvaci u školi, osmaci se spremaju za maturu, OSTALI KOD KUĆE

Izvor: Blic, 22.Sep.2017, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA NASTAVE U "MILETIĆU" Prvaci u školi, osmaci se spremaju za maturu, OSTALI KOD KUĆE

Uprkos svim problemima koji su u školi "Svetozar Miletić" nastali razrešenjem direktora Miroljuba Mosurovića, nastave nema, ali pripremni časovi za završne ispite osmaka - već su počeli!

Naime, kako su predstavnici Saveta roditelja rekli na današnjoj konferenciji za štampu u "Medija centru", velika većina ne želi da šalje decu u nesigurnu atmosferu kakva vlada u školi. To se konkretno odnosi na jučerašnju posetu republičke inspekcije.

- Uleteli su u školu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao Gestapo. Mi smo uvek spremni da razgovaramo o rešenju situacije, jer nam jednostavno ide u prilog da deca pođu u školiu, ali nismo imali sa kim. Cilj njihovog dolaska je zastrašivanje i na osnovu toga što smo videli, zaključujemo da je republički inspektor Bogoljub Lazarević očigledno iznad ministra - rekla je Zvezdana Čolić, predsednica Saveta roditelja.

Međutim, oni naglašavaju da škola i nastavnici nisu u štrajku, niti Savet roditelja ima moć da donosi odluke o obustavi nastave, jer je samo savetodavno telo. Lična odluka roditelja jeste da decu jednostavno ne šalju u školu u kojoj vlada haos, kako bi ih zaštitili.

Časove redovno pohađaju prvaci, ove nedelje je počela pripremna nastava za osmake, a od prvog dana je organizovan boravak za decu koja ne mogu da ostaju sama kod kuće. Planirano je i da počne praksa konsultacija, kako bi učenici koji gradivo prelaze kod kuće, mogli da dođu u školu i posavetuju se sa nastavnicima.

Dnevno oko pedesetoro dece (od oko 1.200 učenika) dolazi u školu jer se njihovi roditelji ne slažu sa većinom da bi trebalo bojkotovati nastavu. Međutim, nakon jučerašnjeg dolaska inspekcije, danas su roditelji u školu poslali ukupno 18 učenika od drugog do sedmog razreda.

Predstavnici Saveta su se složili da će nastaviti da protestuju mirno i u okviru zakona, i da neće nasesti na brojne provokacije. O radikalizaciji protesta roditelji će glasati na sastanku.

- Nama ova škola mnogo vredi. Dovoljno je pogledati samo zgradu da vidite koliko je to uređena škola. To je jedna od zgrada pored kakvih se slikamo kad odemo u Beč. Da li je nekom baš ta zgrada zapala za oko, i želi da je isprazni i prisvoji, ili je nešto drugo u pitanju, ne znamo. Ne možemo da dokučimo zašto bi neko želeo da upropasti odličnu školu - navela je Ana Janković Videnov, članica Saveta roditelja i pravnog tima.

Ko je taj vršilac dužnosti?

Na pitanje ko je, zapravo, Miloš Gačić kog toliko odbijaju a zakonski je vršilac dužnosti direktora, roditelji su rekli da se oni njime ne bave i da su tu da odbrane vrednosti koje zastupaju i koje žele da prenesu na svoju decu.

- I mi se pitamo ko je taj čovek i kojim putem je izabran na tu poziciju - navela je Čolić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.