NEĆE MU PROĆI UNITARNA BOSNA: Ameri ŽESTOKO OPOMENULI Bakira, evo šta su mu PORUČILI

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2019, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEĆE MU PROĆI UNITARNA BOSNA: Ameri ŽESTOKO OPOMENULI Bakira, evo šta su mu PORUČILI

Podržavamo BiH kao suverenu državu s dva entiteta i tri konstitutivna naroda, poručuju iz ambasade SAD.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH oglasila se povodom usvajanja nove programske deklaracije SDA, poručivši da su zabrinuti zbog iznesenih političkih stavova u deklaraciji, za koje kažu da ne pomažu i ne utiču na rešavanje svakodnevnih problema građana, već dodatno podstiču političke tenzije.

Reč je o stavu SDA da je dugoročni politički >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << cilj te stranke izmena Ustava i stvaranje Republike BiH, što je ipak opisano kao cilj za koji mora postojati konsenzus.

- Takva retorika usporava napredak BiH ka evroatlanskim integracijama i članstvu BiH u EU, podriva stabilnost i plaši investitore, što uništava radna mesta i ubrzava egzodus građana - navode iz ambasade i naglašavaju da je položaj i stav SAD jasan i nepromenjen.

- U potpunosti podržavamo BiH, njen teritorijalni integritet i njenu temeljnu strukturu kao jedinstvenu državu, suverenu s dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Svaka promena unutrašnje organizacije BiH mora se usvojiti u skladu s postupcima utvrđenim u Ustavu, za šta je potrebna široka podrška unutar političkog spektra BiH, uključujući sve konstitutivne narode - istaknuto je u reagovanju.

Na kraju iz ambasade SAD poručuju da je teritorijalni integritet i suverentitet BiH zagarantovan Dejtonskim sporazumom.

- Ni Dejton ni Ustav ne nude nijednom entitetu pravo na otcepljenje. Postojanje svakog entiteta u potpunosti zavisi od postojanja BiH - naglašeno je u poruci ambasade SAD.

Krenuo je da čisti bojler i zanemeo od ŠOKA kada je video šta je sve pronašao u njemu (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.