NE SMEMO SE PRERANO OPUŠTATI: Ovaj grad je dugo odolevao koroni, a sada preti da postane novo žarište

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 17:25

NE SMEMO SE PRERANO OPUŠTATI: Ovaj grad je dugo odolevao koroni, a sada preti da postane novo žarište

Za svega nedelju dana broj inficiranih skočio je za 21

Epidemija korona virusa polako jenjava, a broj inficiranih Kovidom-19 sve više se smanjuje. Tako je makar u većini zemlje, ali ne i u Tutinu, "moćnom gradu" koji je dugo odolevao virusu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 10. maja, u ovoj opštini registrovana su još 4 slučaja, a za svega nedelju dana broj inficiranih skočio je na 21.

Podsetimo, prvi slučajevi zaražavanja u ovom gradiću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << registrovani su pred sam kraj epidemije i vanrednog stanja, 30. aprila.

Kako ističe dr Šefadil Spahić, direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru epidemiološka situacija u Tutinu je nestabilna, ali je pod kontrolom.

- Intezivno radimo na testiranju svih kontakata obolelih. Veoma je važno da korona nije ušla u Dom za stare, odnosno za lica ometana u razvoju u Tutinu gde je jedna radnica u vešeraju bila pozitivna - istakao je on, pišu Novosti.

Kako je dodao, na vreme je sprečeno da korona uđe u ovu vrlo ranjivu ustanovu i naglašava da strahuje od narednih dana, jer su se, kako ističe, građani i suviše opustili i mnogi ne poštuju propisane mere zaštite.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru saopštio je u nedelju da u ovom gradu nema novoobolelih od korona virusa.

Ukupan broj inficiranih u Novom Pazaru ostao je na 91.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.