NE PRESTAJU NAPETOSTI U VELIKOJ KLADUŠI: Meštani blokirali put, pretresali autobuse i vraćali migrante (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2020, 11:16

NE PRESTAJU NAPETOSTI U VELIKOJ KLADUŠI: Meštani blokirali put, pretresali autobuse i vraćali migrante (VIDEO)

Veliki broj građana izašao je na ulice, a evo šta su zahtevali...

U Velikoj Kladuši ne prestaju napetosti zbog migrantske krize, pa je sinoć ponovo na ulicama bio veći broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) Federacije BiH.

Policija je intervenisala u mestu Purići, a na više pravaca bio je blokiran prevoz migranata i izbeglica prema Velikoj Kladuši.

Veliki broj građana izašao je na ulice zahtevajući da se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oslobodi prostor gde staje autobus. Prema navodima pojedinih medija, građani su blokirali saobraćajnice, zaustavljali autobuse i potom iz njih izbacivali migrante i vraćali ih natrag u Bihać.

Prema nezvaničnim informacijama, u Bihać su vraćena čak dva autobusa sa migrantima.

Inače tokom vikenda su građani Velike Kladuše protestovali zbog prisustva velikog broja migranata i izbeglica koji su neodgovarajuće tretirani.

Između ostalog, poručili su da ne žele otvaranje još jednog prihvatnog centra u svom gradu.

U nedelju su protesti bili na rubu eskalacije kada je jedan od građana razbio prozor na autobusu i kada je bila blokirana saobraćajnica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.