NE MOGU VIŠE OVO DA PODNESEM: Igrica uništila život svom tvorcu

Izvor: Kurir, 09.Feb.2014, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE MOGU VIŠE OVO DA PODNESEM: Igrica uništila život svom tvorcu

Nakon što ju je kreirao za svega tri dana i postavio je u maju 2013. za besplatno preuzimanje Dong Ngujen iz Vijetnama nije ni slutio kakvu će popularnost doživeti

Senzacija koja već mesecima izluđuje korisnike širom sveta, jednostavna i zarazna igrica Flepi Brd (Flappy Bird), doživela je vrtoglavu slavu za kratko vreme, ali, ovoj avanturi kraj dolazi i brže nego što se očekivalo.

Nakon što ju je kreirao za svega tri dana i postavio je u maju 2013. za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << besplatno preuzimanje (Apple App Store, Google Play Store), Dong Ngujen iz Vijetnama nije ni slutio kakvu će popularnost doživeti ova aplikacija.

Igrica je do sada preuzeta više od pedeset miliona puta, a Flepi Brd već mesecima suvereno vlada listama najpopularnijih besplatnih igrica. Ipak, sve je to počelo da smeta njenom kreatoru, koji je najavio najverovatnije skoro gašenje aplikacije.

Ngujen je na svom Tviter nalogu i ranije napisao da nije ni sanjao o ovakvom uspehu, koji ga sve više opterećuje. U svojim tvitovima objavljenim 8. februara on navodi da će u roku od 22 sata, odnosno sredinom 9. februara, igrica biti uklonjena sa sajtova za preuzimanje aplikacija.

"Ne mogu više ovo da podnesem", napisao je on. "Ovo nema nikakve veze sa pravnim stvarima, jednostavno ne mogu više da podnesem ovo. Takođe, nemam nameru da prodam 'Flappy Bird', molim vas bez pitanja. I dalje ću praviti igrice."

Njegova najava rastužila je, pa čak i iznervirala brojne fanove igre, a na Tviteru se pojavilo i nekoliko profila "Spasite Flepi Brd" (SaveFlappyBird). Jedan od tih korisnika objavio je prinstkrin razmenjenih poruka sa Ngujenom, u kojem Vijetnamac pristaje da vrati igru ukoliko tu ideju retvitovanjem podrži 100.000 tviteraša.

"Da, ukoliko mi pokažete da toliko ljudi uživa u igrici, sačuvaćemo je", napisao je on.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.