NE IDITE NA SKIJANJE, DAJTE SVOJ DOPRINOS Premijer Italije apelovao na svoje sugrađane

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 14:01

"NE IDITE NA SKIJANJE, DAJTE SVOJ DOPRINOS" Premijer Italije apelovao na svoje sugrađane

Situacija u Italiji je alarmantna

Premijer Italije Ðuzepe Konte apelovao je na svoje sugrađane da ne idu na skijanje tokom Božićnih praznika i tako daju svoj doprinos u borbi protiv širenja korona virusa od kojeg je do sada u Italiji preminulo više od 50 hiljada ljudi.

Italijanska skijališta svake godine ostvare prihode od oko 11 milijardi dolara, a trećina tog iznosa generiše se tokom prazničnih dana za Božić i Novu godinu.

Premijer Konte je poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se ove godine ne smeju dozvoliti praznična putovanja u ski centre na Alpima i Dolomitima, jer Italija to "ne može sebi da priušti".

Ipak, predsednica udruženja italijanskih žičara Valerija Gezi poručila je da bi premijer trebalo da se priseti da je ugrožena ekonomija od koje žive čitave planinske zajednice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.