NE HODA I NE PUZI: Pomozimo maloj Lenki (3) da zakorači u dečiji svet odrastanja (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 14:23

NE HODA I NE PUZI: Pomozimo maloj Lenki (3) da zakorači u dečiji svet odrastanja (FOTO)

Naše malo nekom puno znači.

Lenka Jovanović (rođena 2018. godine) rođena je u trideset i trećoj nedelji i ima brata blizanca. Treći dan po rođenju pojavili su se trzaji, zbog kojih je odmah konsultovan neurolog i uvedena joj je terapija. Terapija je održavala stanje mirnim sve do petog meseca kada su nastali problemi i kada su se javili i prvi epileptični napadi.

 Napadi su joj dosta oštetili i vid. Napretka ima, ali su jako mali i spori. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Lenka ne hoda i ne puzi, uspeva da se održi u sedećem položaju svega nekoliko sekundi. Zbog oštećenja vida, zvuk pesmica je za nju najveća radost. Njena omiljena poslastica je puding, a njeno omiljeno piće je mleko. Zbog svoje nesigurnosti najveći joj je strah kad je sama, zato uvek voli da je neko sa njom, jako je umiljata i velika maza. Želja svih je da što pre prohoda, uhvati brata za ruku i pođe u dečiji svet odrastanja gde bi i trebalo da bude.

Dosta je pozitivna i nasmejana, mnogo se trudi i "grebe i rukama i nogama da uspe, da krene, da propuzi...da napravi korak više i korak dalje".

A post shared by Za Lenkine prve korake ♥️♥️ (@za_lenku_jovanovic)

Da bi stala na svoje nogice potrebni su joj svakodnevni fizioterapeutski tretmani i tretmani razvoja fine motorike, kao i sredstva za troškove puta za mogućnost odlaska u inostranstvo i van grada stanovanja, kako bi nastavila svoje lečenje.

Potreban joj je i rad sa logopedom, defektologom, hidro i hipoterapije, rehabilitacije, medicinski potrošni materijal, medikamenti i suplementi, laboratorijske analize, ortopedska pomagala, kao i dijagnostika očiju, pomagala za vid, usluge lečenja, kontrole i operativne zahvate kako bi svet mogla da vidi jasnije, lepše i kako bi brže napredovala, a svi tretmani iziskuju dosta novca.

KAKO DA POMOGNEMO:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 746 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human746 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-555336-43

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004303.9

IBAN: RS35160005400004303987

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

A post shared by Za Lenkine prve korake ♥️♥️ (@za_lenku_jovanovic)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.