NE DAJU LJUDIMA DA SE LEČE Albanci podmuklo zatvaraju SRPSKE APOTEKE na severu KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2019, 06:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE DAJU LJUDIMA DA SE LEČE Albanci podmuklo zatvaraju SRPSKE APOTEKE na severu KiM

Srbi na severu KiM ponovo su na udaru Albanaca!

Za razliku od pre 10 dana, kad je u srpske opštine upao ROSU i brutalno maltretirao ljude, sada Priština na sever šalje inspektore poreske uprave sa ciljem da zatvori ugostiteljske objekte i benzinske pumpe u vlasništvu Srba, dok privatne apoteke, jedino mesto gde Srbi mogu da kupe lekove, već danima ne rade.

Sada je očito na redu finansijsko maltretiranje, a Albanci se nadaju da će Srbi pružiti nekakav otpor te >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će dobiti izgovor za oružanu akciju.

- Čuli smo pre nekoliko dana da će insprektori PU da dođu i da pozatvaraju sve radnje, čime god da se bave, objekte... Prve na tapetu su apoteke i benzinske pumpe. Na taj način vežbaju na nama "državnost" - kaže izvor iz severnog dela Kosovske Mitrovice.

Vlasnici apoteka na severu su čak sami zatvorili svoje trgovine da im to ne bi učinili poreski inspektori.

- Privatne apoteke nisu radile nekoliko dana, a čujem da su danas počele da rade. Vlasnici su odlučili samo da obustave rad, a ne da čekaju inspektore da dođu i da ih maltretiraju samo zato što su Srbi - kaže izvor.

Neimenovani vlasnik apoteke je potvrdio da trpi pritiske.

- Kako ljudi da se leče? Gde da nabavljaju lekove ako nas primoraju da zatvorimo objekte? Juče su nas tukli i hapsili, ovo je nova vrsta pritiska na nas, ovog puta je opasan ekonomski pritisak i na nas, naše porodice, na ljude na severu Kosova - kaže on.

Da apoteke na severu KiM ne rade javili su i lokalni mediji.

Na svakoj od njih je istaknut natpis da ne rade zbog "kolektivnog godišnjeg odmora" ili "nemogučnosti nabavke lekova".

Privatne apoteke su jedina mesta na severu KiM gde građani mogu da nabave lekove jer ih u državnim apotekama nema zbog problema sa nabavkom.

- Narod je uplašen. Nema gde da kupi lekove, najavljuju zatvaranje benzinskih pimpi... Sve čine da nas poteraju odavde - dodaje izvor sa severa KiM.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.