NBS primila 572 pritužbe na rad osiguravajućih kuća

Izvor: Press, 30.Avg.2018, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS primila 572 pritužbe na rad osiguravajućih kuća

Beograd -- Od 1. januara do 30. juna ove godine, sektor za zaštitu korisnika finansijskih usluga Narodne banke Srbije primio je 572 pritužbe na rad društava za osiguranje.
Foto: Thinkstock


To je 10,85 odsto više u odnosu na isti period lane.
Od tog broja, piše portal Kamatica, 468 pritužbi je bilo neosnovano, 31 je osnovana pritužba, tri su bile obustavljene, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u toku još 70 postupaka. 

Građani su se najviše žalili na auto-odgovornost 35,3 odsto, osiguranje od posledica nesrećnog slučaja 25,5 procenata, a zatim i na životno osiguranje, kao i na doborovoljno zdravstveno i putno osiguranje. 

Broj pritužbi na osiguravajuće kuće je naglo porastao nakon usvajanja Zakona o osiguranju, pre tri godine, sa 122 u 2014. godini na 572 pritužbe u ovoj godini.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.