NBC ne prikazuje spot sa migrantom osuđenim na smrt

Izvor: B92, 06.Nov.2018, 01:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBC ne prikazuje spot sa migrantom osuđenim na smrt

Televizija NBC prestaće sa emitovanjem predizbornog spota u kome se pojavljuje ilegalni imigrant osuđen u SAD za ubistvo.

Luis Brakamontes iz Meksika, koji se pojavljuje u spotu, dva puta je deportovan iz SAD, a ove godine je u Kaliforniji osuđen na smrt zbog ubistva dvojice policajaca u Sakramentu 2014. godine.

U spotu je korišćen snimak iz sudnice u kojoj se on hvali tim ubistvom i kaže da bi želeo da je ubio više policajaca.

Brakamontes je prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio depotovan 1997. godine i 2001. godine, ali se oba puta vratio u SAD.

Spot, kojim predsednik SAD Donald Tramp poziva građane da glasaju za republikanske kandidate na izborima za Kongres, pojavio se u nedelju tokom emisije "Sandej najt fudbal" i u ponedeljak u toku emisije "Morning Džo", prenosi AP.

CNN je već ranije odbio da emituje spot, nazvavši ga "rasističkim". Ta medijska kuća je saopštila da je Tramp tim snimkom, u kome se pojavljuje Brakamontes, želeo da sugeriše da demokrate takve ljude puštaju da uđu u zemlju.

Izbori za američki Kongres održavaju se u utorak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.