NATO: Rusija ostaje najveća pretnja; nastavljaju sa operacijama zastrašivanja

Izvor: B92, 02.Dec.2020, 10:02

NATO: Rusija ostaje najveća pretnja; nastavljaju sa operacijama zastrašivanja

Rusija nastavlja "energičnu politiku i agresivna dejstva“, navodi se u strateškom izveštaju NATO-a. Navodno, to ometa konstruktivni dijalog.

"Rusija redovno izvodi vojne operacije zastrašivanja u neposrednoj blizini granica NATO-a“, navodi se u saopštenju.

U tekstu se govori i o "negativnoj delatnosti Rusije u Crnom i Baltičkom moru, Atlantiku i istočnom Mediteranu koja utiče na bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evroatlantskog regiona“. Govori se i o „agresiji Moskve“ protiv Ukrajine i Gruzije.

"U perspektivi, do 2030. godine Rusija će najverovatnije ostati glavna vojna pretnja za Severnoatlansku alijansu“, tvrde autori izveštaja.

Oni smatraju da NATO treba da sačuva dvosmerni pristup prema Rusiji koji se svodi na „obuzdavanje“ i dijalog. Osim toga, Alijansi se preporučuje da ostane otvorena za razgovor o mirnoj kohabitaciji i pozitivno reaguje na "konstruktivne izmene“ u poziciji ruske strane.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NATO: Rusija nastavlja sa agresivnom politikom i agresivnim akcijama

Izvor: Vostok.rs, 02.Dec.2020

Rusija nastavlja sa „agresivnom politikom i agresivnim akcijama“, navodi se u strateškom izveštaju NATO-a. To onemogućava konstruktivan dijalog, tvrde autori dokumenta. „Rusija redovno sprovodi zastrašujuće vojne operacije u neposrednoj blizini granica NATO-a“, navodi se u izveštaju,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.